בריאות, מודעות ואיכות חיים
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • איכות חיים
  • השראה
  • ג'וס פלאס
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • איכות חיים
  • השראה
  • ג'וס פלאס
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
מבזקי חדשות:
  • 6 בינואר 2021 הצעה עסקית בימי קורונה
  • 8 באוקטובר 2020 מקפיאים את הגידול הסרטני במקום לנתח
  • 1 ביוני 2020 עצירות
  • 27 בינואר 2019 אבץ – מינרל חשוב לבריאות
  • 18 בנובמבר 2018 אבן השונגית (שונגיט)
בריאות, מודעות ואיכות חיים
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • איכות חיים
  • השראה
  • ג'וס פלאס
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • איכות חיים
  • השראה
  • ג'וס פלאס
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
ראשי » צרכנות » טמפה-Tempeh

טמפה-Tempeh

שלומית רז 24 באפריל 2016 4 תגובות

טמפה מזון אינדונזי
טמפה של משק וילר

טמפה הוא מזון אינדונזי מסורתי עשוי מפולי סויה שלמים שעברו תהליך טבעי של התססה. על גבי הפולים מגדלים את פטריית הריזופוס המצמיחה קורים לבנים אל תוך פולי הסויה, הקורים מחברים את פולי הסויה והופכים אותם לגוש עשיר בוויטמינים, מינרלים, באנטיביוטיקה טבעית ובחלבון. אך בעוד שמוצרי סויה כמו טופו, ממרחים, ופולים טריים נמכרים בכל מרכול, הטמפה עדיין כמעט בלתי מוכרת לרוב הישראלים.

ערכים תזונתיים
100 גרם של טמפה מכילים: 190 קלוריות; 18.3 גרם חלבון; 16 גרם פחמימות; 7.5 גרם שומנים; 15 מיליגרם נתרן; 142 מיליגרם סידן; 10 מיליגרם ברזל. הטמפה אינה מכילה כולסטרול ונחשבת קלה לעיכול. פולי הסויה מכילים גם פיטו אסטרוגנים, תחליפי אסטרוגן צמחיים, המועילים לנשים הזקוקות לאיזון הורמונלי.

דרכי הכנה שונות
כמו הטופו גם הטמפה סופח כל טעם וגוון שמוסיפים לו, המרקם לאחר בישול מזכיר בשר עדין או נתחי פרגיות. הטמפה נמכרת בצורה קפואה ויש דרכים רבות להכין אותה: בהשריה, במרינדה, באפיה בתנור. צליה, או בהקפצה במחבת. בעבר ניסיתי את דרך ההשריה ואפיה, הטעם היה טוב, אך זמן ההכנה הממושך לא התאים לי, וגיליתי דרך קצרה וכיפית יותר להכנת הטמפה, ראו בהמשך מתכון שהוא בסיס לשינויים, כל אחד יוכל להוסיף לו רכיבים ותבלינים, לשנות כמויות כראות עיניו ולתת דרור ליצירתיות שבו.

מתכון לתבשיל טמפה
מתכון לטמפה

מתכון להכנת טמפה במחבת או בווק
לפני הכול יש להוציא את הטמפה מהאריזה ולהפשיר אותה על צלחת במשך שעתיים או יותר עד שהיא מתרככת וניתן לחתוך אותה בסכין. בינתיים יש זמן להכין ולקצוץ את כל הרכיבים.

מצרכים
1 חבילת טמפה מופשרת וחתוכה לקוביות בגודל של 1 ס"מ
1 בצל קצוץ 
1 פלפל אדום גדול מנוקה וחתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה בשלה ועסיסית, חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה (למען הבריאות כדאי להשתמש בסוג "דל נתרן")
רבע עד חצי כוס מים
מלח במידת הצורך ולפי הטעם

אופן ההכנה
עובדים על אש גבוהה ומערבבים לעתים קרובות
מחממים את המחבת, מוסיפים 2 כפות שמן ומחכים לחימום
מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד תחילת ההשחמה
מוסיפים את קוביות הפלפל, מערבבים היטב
כאשר הפלפל מתרכך ומגיר נוזלים מכניסים את קוביות הטמפה, מערבבים היטב
לאחר שהטמפה ספגה את כל הנוזלים, מוסיפים את העגבניה ומערבבים
שופכים מעל את רוטב הסויה ומערבבים
כאשר התבשיל מתייבש שופכים לתוכו רבע כוס מים
זורים מעל הכל פטרוזיליה ושוב מערבבים וטועמים,
אם חסר מלח זה הזמן להוסיף.
מכסים את המחבת ומבשלים חמש דקות נוספות, עד שכל הנוזלים נספגים
כאשר שומעים שהתבשיל יבש מערבבים פעם אחרונה, מכבים את האש, מכסים, ומשאירים את המחבת מכוסה לעוד רבע שעה.

הגשה
אפשר להגיש על מצע עלי חסה, עם מלפפונים, או עם סלט ירוק בנפרד.
הכמות מספיקה לשני סועדים ומשביעה מאוד.
אם נשאר משהו אפשר לשמור במקרר, ולמחרת הטעם אפילו משתפר.

איפה וכמה
טמפה גולמי תמצאו במקפיאים של בתי הטבע, קיימים מספר יצרנים ישראלים.

 

שיתוף
  • Facebook
Tempeh טמפה טמפה מזון בריאות אינדונזי טמפה מזון טבעי מפולי סויה מתכון לבישול טמפה מתכון לטמפה במחבת
« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. יצחק מזל להגיב 31 ביולי 2019 בשעה 19:33

    שלום ! איפה מוכרים טמפה בנתניה? תודה

    • שלומית רז להגיב 1 באוגוסט 2019 בשעה 9:13

      שלום מזל
      טמפה אפשר למצוא במקפיאים של בתי טבע גדולים. אם יש בנתניה סניף של ניצת הדובדבן, תשאלי שם.

  2. דניאל להגיב 2 בפברואר 2020 בשעה 13:50

    לא מוצא טמפה בארץ, יכול להגיד איפה ניתן למצוא בוודאות ?

    • שלומית רז להגיב 2 בפברואר 2020 בשעה 18:08

      שלום דניאל
      בעיקרון טמפה נמכר במקררים של בתי הטבע הגדולים.
      באחרונה גם אני לא משיגה טמפה, כנראה שמשק ויילר הפסיקו לייצר.
      יש יצרן נוסף במושב ליד נתניה שמייצר בייצור ביתי ומביא לאנשים הביתה.
      הוא מייצר גם 'טופו משי' ומוצרים נוספים ואין להשיג את המוצרים שלו בחנויות.
      שמו רועי: טלפון 054-7771920
      כתובת מייל: roysmail2002@yahoo.com
      בהצלחה

השארת תגובה

ביטול

מה זה ג'וס פלאס?

ג'וס פלאס - השפעת המוצרים

הירשמו לעידכונים
מבחן המרשמלו
שפע כסף הצלחה ושגשוג
עזרה בדרך מאת: נעם רותם
שרי ינטרה
כלי להעצמת שפע והגשמת משאלות
אנטי כאב קליניקה
אודות

ברוכים הבאים לאתר מנטרה של שלומית רז, שעלה לאוויר בגרסתו הראשונה בשנת 2009 וכיום מבקרים בו למעלה מ-6,500 גולשים בחודש. האתר מציע מאמרים וכתבות על בריאות, מודעות, איכות חיים, ג'וס פלאס, השראה, סקירות ספרים, צרכנות ועוד. אם נהניתם אנא בקרו אותנו שוב. האתר מתעדכן כל הזמן. קרא עוד 

יצירת קשר
קטגוריות
  • איכות חיים (19)
  • בריאות (63)
  • ג'וס פלאס (10)
  • השראה (13)
  • כתבות (7)
  • מודעות עצמית (4)
  • ניהול תוכן וקידום אתרים (1)
  • סביבה (1)
  • ספרים (33)
  • צרכנות (19)
  • שונות (2)
חדשים באתר
  • הצעה עסקית בימי קורונה
  • מקפיאים את הגידול הסרטני במקום לנתח
  • ספר ילדים: אולי בכלל למשל
  • עצירות
  • ספר: 366 דלתות ללב
  • גלידה טבעונית
  • אבץ – מינרל חשוב לבריאות
  • ספר: חיפוש אחר האמת, מסע באימן
  • אבן השונגית (שונגיט)
  • ג'וס פלאס – המוצרים בישראל
  • מחרוזת ענברים
כל הזכויות שמורות לשלומית רז ואתר מנטרה
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס