בריאות, מודעות ואיכות חיים
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • ג'וס פלאס
  • איכות חיים
  • השראה
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • ג'וס פלאס
  • איכות חיים
  • השראה
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
מבזקי חדשות:
  • 30 בינואר 2022 ג'וס פלאס-כמוסות תערובת אומגה 3, 5, 6, 7, ו-9
  • 21 בדצמבר 2021 נטורופתיה ואבחון בגלובל דיאגנוסטיקס
  • 5 בדצמבר 2021 יובה- YUBA חלבון סויה מיובש
  • 6 באוקטובר 2021 דמיאנה- צמח מרפא
  • 11 ביולי 2021 נופש בריאותי
בריאות, מודעות ואיכות חיים
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • ג'וס פלאס
  • איכות חיים
  • השראה
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
  • מנטרה
  • אודות
  • בריאות
  • ג'וס פלאס
  • איכות חיים
  • השראה
  • ספרים
  • צרכנות
  • כתבות
  • נושאים נוספים
    • ניהול תוכן וקידום אתרים
    • מודעות עצמית
    • סביבה
    • שונות
  • יצירת קשר
ראשי » בריאות » יובה- YUBA חלבון סויה מיובש

יובה- YUBA חלבון סויה מיובש

שלומית 5 בדצמבר 2021 אין תגובות

שלומית רז 5/12/2021

מה זה יובה?
יובה הוא מאכל יפני אהוב שהגיע באחרונה לארץ, והוא בעצם השכבה הקרומית שצפה בתהליך הפקת הטופו מתוך נוזל הסויה. במשך התהליך מסירים שוב ושוב את הקרום ומייבשים אותו עד שהוא מגיע למרקם מוצק. היובה איננו מעובד ואינו מכיל חומרים משמרים, משפרי טעם וצבעי מאכל, בלי מלח או סוכר, אינו מכיל גלוטן והוא עשיר בחלבון, לכן מתאים לטבעונים ולכל מי שזקוק למנת חלבון טעימה ומשביעה.
ברשימת הרכיבים הרשומים על האריזה של חברת 'עתיד ירוק' מופיע: 91.9% פולי סויה והשאר מים.

השריה
את היובה חייבים להשרות תחילה עד שהיא מתרככת. לאחר ההשריה תהליך ההכנה קל וקצר מאוד.  מקפיצים את הנתחים על מחבת או ווק במשך עשר דקות עם קצת שמן ותבלינים. אפשר להקפיץ את היובה בנפרד או ביחד עם ירקות כמו: תירס, עגבניות, או כל רכיב אחר. יובה לאחר ההשריה מתאימה גם לתבשילים, מרקים ולתבשילי קדרה.

יובה נמכר בארץ בצורות שונות:
כנפיים – מזכיר בצורה ובמרקם כנפי עוף ומכאן שמם
מקלות – לאחר ההשריה מקבלים מרקם של סיבים שמזכירים בשר בקר.
רצועות רחבות שטוחות – נראות כמו פסטה מזכירות טעם של עוף.
מסולסלת עם קשרים – דומה למקלות אך בעלת יותר נפח בגלל הקשר. יובה קשרים זקוקה ליותר זמן השריה, ומתאימה לבישולי קדרה.

התנסות אישית
ניסיתי את הכנפיים והמקלות. שתי הצורות קלות להכנה, הטעם נפלא ומשביע מאוד, בגלל קלות ההכנה התמכרתי, וכבר הכנתי מספר פעמים. אני מעדיפה את הכנפיים, אורחים שטעמו אהבו יותר את המקלות. מסקנה איש איש וטעמו. נסו והחליטו מה מתאים לכם, כולם נפלאים.
על האריזה מופיעות הוראות הכנה למתכון קליל. מאחר והיו חסרים לי מספר רכיבים אלתרת מתכון פשוט יותר.

יובה מקלות עם גרגרי תירס
יובה מקלות עם גרגרי תירס

מתכון
בשלב ראשון מוציאים מהשקית את הכמות הרצויה ומשרים בקערת מים.
הכנפיים זקוקות לזמן השריה של כשעה- שעתיים.
את המקלות השריתי ארבע שעות. הקשרים זקוקים ליותר זמן השריה. את המקלות שברתי לחתיכות לפני ההשריה, מידי פעם החלפתי את המים. 

לאחר ההשריה יש לסחוט את היובה היטב, לחתוך לנתחים בגודל הרצוי לכם, להעביר לקערה ולשפוך עליהם את הרוטב.

רכיבים לרוטב
3-4 כפות שמן זית בכבישה קרה
2 כפות רוטב סויה קיקומן דל נתרן (פקק ירוק) או אחר.
1 כפית שטוחה של תבלין קייג'ון או תבלין גריל אחר.

אופן ההכנה
1. מערבבים את הרוטב היטב, שופכים על נתחי היובה הסחוטים ומערבבים ביסודיות כדי שכולם יתכסו בתערובת.
2. מחממים מחבת (או ווק) על אש גבוהה ושופכים פנימה את נתחי היובה.
3. מערבבים כל הזמן במשך כעשר דקות, וזהו היובה מוכנה.
4. בשלב זה אפשר להוסיף ירקות להקפצה, גרעיני תירס, או עגבניות. או לשמור את היובה בנפרד ולהוסיף אותה אחר כך למה שתרצו.
אולי נדמה לי אך מיד אחרי האוכל הרגשתי שהתמלאתי באנרגיה מכמות החלבון שאכלתי.

איפה קונים?
ברשת ניצת הדובדבן.
למרבה הצער ראיתי בחנויות אחרות יובה המבוסס על קמח סויה וזה ממש לא אותו הדבר.

מחיר
יובה כנפיים 19.90 שקלים לאריזה של 300 גרם.
יובה מקלות מחיר 19.90 לאריזה של 200 גרם.
יובה רצועות רחבות, מחיר 19.90 לאריזה של 240 גרם
יובה מסולסלת עם קשרים, מחיר 19.90 לאריזה של 300 גרם.
יובה-תמונת האריזות של עתיד ירוק

 

 

 

 

שיתוף
  • Facebook
חלבון צמחי יובה יובה חלבון סויה יובה חלבון סויה מיובש
« פוסט קודם
פוסט הבא »

מה זה ג'וס פלאס?

ג'וס פלאס - השפעת המוצרים

הרשמה לעדכונים
עזרה בדרך-נעם רותם
שרי ינטרה
כלי להעצמת שפע והגשמת משאלות
מודעות גוגל
אודות

ברוכים הבאים לאתר מנטרה של שלומית רז, שעלה לאוויר בגרסתו הראשונה בשנת 2009 וכיום מבקרים בו קרוב ל-8,000 גולשים בחודש. האתר מציע מאמרים וכתבות על בריאות, מודעות, איכות חיים, ג'וס פלאס, השראה, סקירות ספרים, צרכנות בריאה ועוד. אם נהניתם אנא בקרו אותנו שוב. האתר מתעדכן כל הזמן. קרא עוד 

יצירת קשר
קטגוריות
  • איכות חיים (22)
  • בריאות (65)
  • ג'וס פלאס (12)
  • השראה (13)
  • כתבות (7)
  • מודעות עצמית (4)
  • ניהול תוכן וקידום אתרים (1)
  • סביבה (1)
  • ספרים (33)
  • צרכנות (21)
  • שונות (2)
חדשים באתר
  • ג'וס פלאס-כמוסות תערובת אומגה 3, 5, 6, 7, ו-9
  • נטורופתיה ואבחון בגלובל דיאגנוסטיקס
  • יובה- YUBA חלבון סויה מיובש
  • שמן חוחובה- הזהב הנוזלי
  • דמיאנה- צמח מרפא
  • סבון טבעי משמן זית וצמחי בר
  • נופש בריאותי
  • השפעת התדרים על האדם
  • שמירה על הבריאות בגיל השלישי
  • הצעה עסקית בימי קורונה
  • מקפיאים את הגידול הסרטני במקום לנתח
כל הזכויות שמורות לשלומית רז ואתר מנטרה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס